19 Mayıs’tan Umre Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı
19 Mayıs’tan Umre Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı
19 Mayıs Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen umre programı kapsamında, 19 Mayıs’tan yaklaşık 50 kişilik kafile kutsal topraklara hareket etti. Umre yolculuğuna çıkan vatandaşlar, yola çıkmadan önce hemşehrilerinden helallik istedi.
19 Mayıs Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen umre programı kapsamında, 24 Ekim 2026 Cumartesi günü saat 06.00’da dernek binası önünde bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik umre kafilesi, kutsal topraklara doğru yola çıktı.
Manevi duyguların hâkim olduğu uğurlama öncesinde umre yolcuları, yakınları ve hemşehrileriyle vedalaşarak helallik istedi. Dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlanan kafile, ibadetlerini yerine getirmek üzere yola koyuldu.
19 Mayıs Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Ali ORTA, umre yolculuğu öncesinde yaptığı açıklamada, bu mübarek yolculuğa çıkmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek tüm hemşehrilerinden helallik istedi.
ORTA, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu mübarek yolculuğa çıkarken, bilerek veya bilmeyerek kalbini kırdığımız, üzdüğümüz herkesten helallik istiyoruz. Bizim de hakkımız varsa helal olsun.
Rabbim umremizi kabul, dualarımızı makbul eylesin. Tüm hemşehrilerimizi dualarımızda anacağız.
Hakkınızı helal edin, Allah’a emanet olun.”
Yaklaşık 50 kişiden oluşan umre kafilesinin, kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirerek manevi bir yolculuk gerçekleştirmesi bekleniyor. 19 Mayıs’tan yola çıkan umre yolcuları, hemşehrilerinin iyi dilekleri ve dualarıyla uğurlandı.
Allah’tan tüm umre yolcularının ibadetlerinin kabul olması ve sağlıkla memleketlerine dönmeleri temenni edildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.