TOPALOĞLU BARAJ MÜJDELEDİ
TOPALOĞLU BARAJ MÜJDELEDİ
19 Mayıs Barajının temelini yakın zamanda atacaklarını müjdeleyen Osman Topaloğlu Yaklaşık 76 bin dekarlık tarım alanının sulama ihtiyacını karşılayacağız. dedi
19 Mayıs Barajı’nın temelini yakın zamanda atacaklarını müjdeleyen Osman Topaloğlu “Yaklaşık 76 bin dekarlık tarım alanının sulama ihtiyacını karşılayacağız.” dedi
19 Mayıs Belediye Başkanı ve 19 Mayıs Ak Parti Belediye Başkan Adayı Osman Topaloğlu köy ziyaretlerini sürdürüyor. Kuşkayası ve Cerekli köyü halkı ile bir araya gelen Topaloğlu çiftçileri yakından ilgilendiren baraj müjdesini verdi.
19 Mayıs ilçesine yakın zamanda baraj inşaatı yapacaklarını ve 76 bin dekarlık alanın sulama ihtiyacını bu dev proje ile karşılamak istediklerini açıklayan Topaloğlu, barajın adını ise 19 Mayıs barajı olarak belirlendiğini kaydetti. Barajda depolanan su ile geniş alanın su ihtiyacının karşılanacağını dile getiren Topaloğlu, ” Bafra Ovası sahilindeki bir bölüm tarım arazisi ile Engiz Deresi’nin sağ ve sol sahilinde tarım arazileri sulanacak. Barajda toplanan su ile Ondokuzmayıs ve Bafra ilçesi, Çetinkaya, Doğanca, Dereköy, ve Yörükler beldeleri ile birlikte 48 köye de içme ve kullanma suyu sağlanacak. Tahmini sulanacak tarım arazisi büyüklüğü 75 bin 550 dekardır.” şeklinde konuştu.
Ayrıca Topaloğlu, baraj projesi ile yüzey suların toplanarak yörenin su ihtiyacının karşılaması ve yer altı suyu kaynaklarının tüketilmeden gelecek nesillere aktarılmasının sürdürülebileceğini belirtti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.