DAĞKÖYLÜ FATMA ÇAVUŞ SİLAH ARKADAŞLARIYLA BULUŞTU
Ülkemizin çeşitli illerinden birçok kadın kahramanın tanıtımının amaçlandığı eTwining projesine Samsun’dan Hatay’a Edirne’den Batman’a 32 okul destek verdi. Öğrenciler 17 kadın kahramanı tanıtmak için belgeselde rol aldı. Her bir okul bir kahramanı tanıttıktan sonra çeşitli illerden gelen videolar birleştirilerek belgesel haline getirildi.
Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mehmet Alver, Hatay-Dörtyol İlçesinde görevli Sınıf Öğretmeni Halil Aksay’ın başlattığı projemize kısa sürede çeşitli illerimizden 32 okul katılarak destek verdiler. Hayatımızın her alanında olduğu gibi kurtuluş savaşında da en önlerde kadınlarımız yer almıştır.
Dağköylü Fatma Çavuş, Nene Hatun, Halide Edip Adıvar, Şerife Bacı gibi bağımsızlık mücadelemiz sırasında çok büyük rol oynayan 17 kadın kahramanımızı canlandırma ve dramalar ile tanıtmaya çalıştık diyerek proje ekibine teşekkür etti.
Şehit Burhan Yazıcı Okul Müdürü Ramazan Baykal, ülkemizin çeşitli illerindeki okullar tarafından güzel bir işbölümü ile hazırlanan belgeselin birleştirilerek projenin konusuna uygun bir zamanlama ile 8 Mart Kadınlar Gününde sosyal medya platformlarından yayınlanmasının ayrı bir güzellik olduğunu belirterek öğretmen ve öğrencilerini kutladı.
Projenin amacının öğrencilere milli birlik ve beraberlik ruhunu kazandırmak, öğrencileri tarihini araştırmaya teşvik etmek, toplumu oluşturan her bireyin aynı haklara sahip ve eşit olduğunu kavratmak, birlikte hareket etmenin önemini kavratmak, toplumu oluşturan kadınlarımıza gereken değeri vermek olarak belirtildi.
Bu amaç için öğrenciler Dağköylü Fatma Çavuş, Nene Hatun, Makbule Hanım, Gördesli Makbule, Şerife Bacı, Adile Onbaşı, Cennet Ana, Bodrumlu Ümmüşen, Binbaşı Ayşe, Çete Ayşe, Halime Çavuş, Kara Fatma, Kılavuz Hatice, Nezahat Onbaşı, Senem Ayşe, Tayyar Rahmiye, Halide Edip Adıvar’ı tanıtım belgeselinde rol aldılar.