SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Program Merkez Akşemsettin Camiinde Akşam Namazı ile Yatsı namazı arasında gerçekleştirildi. Sarıkamış Şehitleri ve tüm şehitlerin ruhları için Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, Aşr-ı Şerifler okundu. Tesbihat yapılıp, kasideler okundu. Şehitler hakkında Ayet-i Kerime ve Hadis-i Şerifler okundu. Program yapılan dua ile sona erdi.

Rus Kafkas Ordusu Kurmay Başkan Vekili Dük Aleksandroviç Pietroviç Sarıkamış’ta gördüklerine anılarında şöyle yer vermiş:

“İlk sırada diz çökmüş 9 kahraman Mehmetçik. Mavzerleriyle nişan almışlar, tetiğe asılmak üzereler ama asılamamışlar… İkinci sırada cephane taşıyan Mehmetçikler var, sandıkları bir avuçlamışlar ki, kainattan hırslarını almak istiyor gibiler. Öylesine kaskatı kesilmişler… Ve sağ başta Binbaşı Nihat. Dimdik ayakta, başı açık, saçları beyaza boyanmış, gözleri karşıda…Allahuekber dağlarındaki son Türk müfrezesini teslim alamadım. Bizden çok evvel, Allah’larına teslim olmuşlardı.”

Cenab-ı Hak bu şartlarda vatanı, bayrağı, dini, mukaddesatı için şehit olan Sarıkamış Şehitlerinin ve tüm şehitlerimizin ruhlarını şad eylesin.