KİTABI YAYINLANAN EN KÜÇÜK YAZAR

Türkiye’nin en küçük yazarı Zehra Ebrar Bakır, Emekli Eğitimci-Araştırmacı Yazar Hasan Yiğit’in torunu Zehra Ebrar Bakır’ın Annesi Nagehan Yiğit Bakır ebelik, Babası Mehmet Bakır ise öğretmenlik yapıyor ve 5 yaşında Ahmet Selim isminde bir erkek kardeşi var.

Kitap okumayı çok seven Zehra Ebrar Bakır; Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıfa gidiyor. İyi bir gözlemci olan küçük yazar Zehra Ebrar, ilginç gördüğü olayları hemen not alarak kaydediyor. İleride dedesi Hasan Yiğit gibi yazar olmayı hedefleyen Zehra Ebrar Bakır; arkadaşlarının da kitap yamasını istiyor.

Cumhuriyet İlkokulu Okul Müdürü Sedat Yiğiter öncülüğünde hazırlanan bir proje kapsamında küçük yazar Zehra Ebrar Bakır’ın "DİKKAT KAN ARANIYOR" isimli 7 ayrı hikâyeden oluşan ilk eserini yayınlattı.

Emekli Eğitimci-Araştırmacı Yazar Hasan Yiğit yaptığı açıklamada; “Bu benim torunum. Henüz 9 yaşında. İlkokul 4. sınıfta okuyor. 2. sınıftan itibaren hikâyeler yazmaya başladı. Son olarak geçtiğimiz günlerde okuduğu, Cumhuriyet İlkokulu Müdürlüğünün hazırladığı bir proje kapsamında onun "DİKKAT KAN ARANIYOR" isimli 7 ayrı hikâyeden oluşan kitabını yayınlattı. Yakında yayınevleri tarafından eseri basılacak gibi görünüyor. Okulunu ve kendisini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

EMRE PİRİNÇCİ