19 MAYIS’TA DEV UYUŞTURUCU OPERASYONU

Uyuşturucunun asıl sahibinin Samsun’da Baron tabir edilen T.G. isimli şahsa ait olduğu, bu şahsın uyuşturucu maddeyi yurt dışından getirterek, para karşılığı tuttuğu kişiler aracılığı teslim aldığı, hammaddeyi kullanılabilecek uyuşturucu madde haline getirerek piyasaya sürdükleri öğrenildi.

13 Temmuz 2018 günü PTT kargosu ile Hollanda’dan gönderilen maddeyi S.Y. isimli şahsın almaya gittiği sırada, Samsun Gümrük Muhafaza Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve İstihbaratta görevli ekip ile 19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polislerin ortaklaşa düzenledikleri operasyonla S.Y. isimli şahıs paketi teslim aldıktan sonra yakalanmış, uyuşturucu hammaddesinin asıl sahibi olduğu öğrenilen T.G. isimli şahıs aynı gün Samsun’da yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi. S.Y. isimli şüphelinin kardeşi K.B. isimli şahsında olay şüphelilerinden olduğu öğrenildi.

Ele geçirilen uyuşturucu hammaddesinden yaklaşık 120 kilo kadar mamul uyuşturucu (bonzai vs.) elde edildiği, uyuşturucu maddenin ele geçmesinde Bogar isimli eğitimli narkotik köpeğinin çok büyük rolü olduğu öğrenildi.

Yapılan bu operasyonla 120 kilo uyuşturucu maddenin piyasaya sürülerek gençlerimizin zehirlenmesinin önüne geçilmiş oldu.