ŞEHİT BURHAN YAZICI İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK PROJE

Bu projenin uygulanmasındaki amaç öğrencilerin merhamet ve yardımlaşma duygusunu geliştirmenin yanında sokak hayvanları ile ilgili farkındalık oluşturmak ve artan yemeklerin israfını engellemektir.

Proje öğrenciler tarafından çok beğenildi ve zevkle uygulanıyor. Bu projeden sonra birçok öğrenci evlerinin etrafındaki sokak hayvanlarına bir kap yemek bir kap su vermeye başladı ve bu kış günlerinde zor şartlar altında yaşamını sürdüren sokak hayvanlarına sahip çıkılması gerektiğini kavradı.

 

Şehit Burhan Yazıcı Okul Müdürü Ramazan Baykal; “Son günlerde medyada çıkan haberlerde şahit olduğumuz bazı duyarsız vatandaşlara örnek olan öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyoruz. Bu öğrencilerimiz hayvanlara çeşitli şekillerde eziyet ederek ölümüne neden olan duyarsız kişilere en iyi şekilde örnek olmuşlardır. Bu duyarlılık bize ecdadımızın bir armağanıdır. Bu vesileyle tüm Ondokuzmayıs halkını sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olmaya ve bu hayvanlara sahip çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.