GE­LE­CEĞİN ASEL­SAN MÜ­HENDİSLERİ BU OKUL­DAN YETİŞİYOR

Yıl içe­ri­sin­de aka­de­mik ça­lış­ma­la­rın yanı sıra ki­şi­sel ge­li­şim, reh­ber­lik ve mo­ti­vas­yon et­kin­lik­le­riy­le LGS ça­lış­ma­la­rı­nı etkin bir şe­kil­de sür­dü­ren 19 Mayıs İmam Hatip Or­ta­oku­lu aka­de­mik kad­ro­su emek­le­ri­nin kar­şı­lı­ğı­nı yine ye­ni­den aldı.

 

An­ka­ra Ye­ni­ma­hal­le il­çe­sin­de fa­ali­yet gös­te­ren ASEL­SAN Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si Elekt­rik Elekt­ro­nik Tek­no­lo­ji­si ile Ma­ki­ne ve Ta­sa­rım Bö­lüm­le­ri­ne birer öğ­ren­ci gön­de­ren 19 Mayıs İmam Hatip Or­ta­oku­lu çev­re­de pek bi­lin­me­yen ancak Türk eği­tim sis­te­mi­nin göz­be­be­ği bir okul olan ASEL­SAN’a öğ­ren­ci gön­de­re­bil­me­nin haklı gu­ru­ru­nu ya­şı­yor.

 

Okul Mü­dü­rü Ahmet Kaf­kas, ba­şa­rı için tüm öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin ilgi ve ye­te­nek­le­ri­ni test edip or­ta­ya çı­kar­ma­ya gay­ret edi­yo­ruz. Aka­de­mik ba­şa­rı­nın ya­nın­da atöl­ye ça­lış­ma­la­rı­mız­la öğ­ren­ci­le­ri­mi­zi spor, ge­le­nek­sel sa­nat­lar, müzik (enst­rü­man), ro­bo­tik kod­la­ma, model uçak, işa­ret dili gibi pek çok kursa yön­len­di­ri­yo­ruz. Şim­di­ye kadar aka­de­mik ba­şa­rı­mı­zın ya­nın­da bu alan­lar­da da ba­şa­rı gös­ter­dik.

 

Sa­de­ce bu sene spor alan­la­rın­dan öğ­ren­ci­le­ri­miz elli altı (56) ma­dal­ya ile dön­dü­ler. Ulu­sal ya­rış­ma­lar­da bi­rin­ci­lik ve ikin­ci­lik­ler elde ettik. Judo Ana­do­lu Yıl­dız­lar Kar­ma­sı­na öğ­ren­ci­le­ri­miz se­çil­di. LGS ha­zır­lı­ğı ise öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin okula adı­mı­nı at­tı­ğı ilk gün­den burs­lu­luk sı­nav­la­rı­na ha­zır­lan­ma­lar­la baş­lar. Tüm öğ­ret­men­le­ri­miz, okul ida­re­miz, per­so­ne­li­mi­zin ba­şa­rı­da çok büyük kat­kı­la­rı ol­mak­ta­dır. Ama­tör bir ruhla, pro­fes­yo­nel bir ça­lış­may­la, ilk günkü he­ye­can­la hep bir­lik­te ça­lış­mak­ta­yız. Ba­şa­rı­nın anah­ta­rı budur, söz­le­riy­le duygu ve dü­şün­ce­le­ri­ni biz­ler­le pay­laş­tı.

 

İşte 19 Mayıs İmam Hatip Ortaokulunun 2022 LGS Sonuçları şöyle:

1. İsmail Şahin - ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Elektrik Elektronik Teknolojisi)

2. Alper Aydın - ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Makine ve Tasarım)

3. Batuhan Berk Kar - Bafra Fen Lisesi

4. Enes Malik Türkyılmaz - Terme Kozluk OVM Fen Lisesi

5. Ali Talha Aydın - Ladik Akpınar Fen Lisesi

6. Nour Ahmad - Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi

7. Sudenur Saraç - Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi

8. Seher Berre Kıvrak - Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi

9. Yunus Emre Tak - Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi

10. Ömer Faruk Yılmaz - Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi

11. Esma Bilici - Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

12. Ecrin Ak - Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

13. Ayşenaz İpekçioğlu - Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

14. Şevval Balcı - Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

 

HARUN YAZICI