EKMEK İSRAFINI ÖNLEMEK ELİMİZDE

 

19 Mayıs ilçesi Ziraat Odası toplantı salonunda ekmek israfını önlemek ve çiftçi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ekmek israfını önlemek ve toprak mahsulleri maliyetlerini  en aza  indirmek,  gönüllü ofis dostluğu projesi kapsamında  çiftçileri bilgilendirildiği mısır, arpa ve buğdayın ekilişi dönüm başı maliyetleri çiftçilere aktarıldı.

Türkiye genelinde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin başlattığı "Ekmek İsrafını Önleme" kampanyası çerçevesinde, 19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş, Toprak Mahsulleri Bafra Ajans Müdürü ve Muhtarlar ile toplantı yapıldı.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş, "Toplumumuzda ekmek çok değerli ve kutsaldır. Ancak ekmek israfı çok fazla ve bunun önlenmesi gerekiyor" dedi.

Ekmek israfının önlenmesi için herkese görev düştüğünü vurgulayan Konuş, "Ekmek israfını önlenme konusundaki çalışmalara her türlü desteği vermeye hazırız. Günlük ekmek tüketimlerinin çok iyi analiz edilmesi ve ihtiyaç fazlası ekmek tüketiminin önüne geçilmesi için çok büyük hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Ayrıca evlerde hanımlara bu konuda önemli görevler düşüyor. Onların da ekmek israfı konusunda mümkün olduğu kadar dikkatli davranmaları gerekmektedir" diye konuştu.

Toprak mahsulleri yetkilileri, Bizim kültürümüzde ekmek çöpe atılmaz, yerde görse alınır, öpülür ve kurda kuşa nimet olması için yükseklere konur. İsrafın önlenmesi için üzerimize düşeni sonuna kadar yerine getireceğiz dediler.