AKŞEMSETTİN KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİ BELGELERİNİ ALDI

Akşemsettin Camii Kur'an Kursu Öğreticisi Mehmet Karaman yaptığı konuşmada; “Eylül 2018 tarihinde başlayan Kur’an Kursu eğitimimiz 32 hafta devam etmiştir. Bu zaman zarfında kursumuza toplam 35 kursiyer katılmıştır.

Yetişkin erkeklere hizmet veren kursumuza 20 yaşından 80 yaşına kadar kursiyer devam etmiştir.

Kursumuza katılan öğrencilerimize Diyanet İşleri Başkanlığımızın müfredatı gereği, Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun olarak tecvidli okumayı okuduklarımızı anlamayı ve günlük hayatımızda ibadet için gerekli sureleri ezberlettik. Bu derslerin yanında ibadet, itikat, siyer ve Ahlak derslerini konu alan Diyanet işleri Başkanlığımızın hazırladığı “Dinim İslam” kitabını okuduk. İlerlemiş yaşlarına rağmen üstün gayretleriyle Kuran-ı kerimi yüzünden okumayı, Yasin, Mülk ve Duha’dan Nas'a kadar sureleri ezberleyen öğrencilerimiz Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)’in ilim beşikten mezara kadar herkese farzdır hadisini uygulayarak ona ümmet olduklarını ispatladılar” dedi.

Mehmet Karaman hoca sözlerini şöyle devam etti. “İlk emri oku olan dinimiz İslamı ve onun kitabı Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için herkesi bu Kur’an Kursumuza bekliyoruz. 2019-20 Eğitim ve öğretim kayıtlarımız Eylül Ayında başlayacaktır. Kayıt için Akşemsettin Camiinde görev yapan görevlilerimize veya 19 Mayıs İlçe müftülüğümüze T.C. Kimliğinizle başvurabilir şimdiden ön kayıtlarınızı yaptırabilirsiniz. Kuran kursumuzda eğitim öğretim öğrencilerin yetişkin olması dikkate alınarak sabah ve akşam verilmektedir”.

Daha fazla bilgi için Kurs Öğreticisi Mehmet Karaman ile iletişime geçebilirsiniz.(0531 300 29 92)