AHMET TOPAL 18 MART MESAJI

“Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber”

Ça­nak­ka­le des­ta­nı­nı yazan bin­ler­ce şe­hi­di­miz, “Ça­nak­ka­le Ge­çil­mez” ger­çe­ği­ni; en kut­sal var­lık­la­rı­nı, can­la­rı­nı feda ede­rek tüm dün­ya­ya ka­nıt­la­mış­lar­dır. Ça­nak­ka­le Za­fe­ri, ba­ğım­sız­lık uğ­ru­na ca­nı­nı seve seve feda et­me­yi milli ve ma­ne­vi bir görev ola­rak gören aziz şe­hit­le­ri­mi­zin az­mi­nin ve ce­sa­re­ti­nin des­ta­nı­dır. 

Her yıl büyük bir gu­rur­la an­dı­ğı­mız bu gün, Türk mil­le­ti­nin hangi şart al­tın­da olur­sa olsun, hür­ri­yet ve is­tik­la­li için neler ya­pa­bi­le­ce­ği­ni en açık bir şe­kil­de gös­ter­miş­tir. 

Bugün de va­ta­nı­mız üze­rin­de oy­nan­mak is­te­nen oyun­la­ra, mil­le­ti­mi­ze yö­ne­lik hain plan­la­ra bu ka­rar­lı­lık­la karşı çı­kı­yor, ka­dı­nı er­ke­ği, genci yaş­lı­sı tüm va­tan­daş­la­rı­mız­la omuz omuza ay­dın­lık ya­rın­la­rın in­şa­sı için yıl­ma­dan ça­lı­şı­yo­ruz.

Ça­nak­ka­le Za­fe­ri­mi­zin 104. Yılı ve­si­le­siy­le bu va­ta­nı biz­le­re ter­te­miz kan­la­rıy­la ema­net eden başta Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk olmak üzere bütün kah­ra­man­la­rı­mı­zı rah­met­le, şük­ran­la anı­yo­rum. Ruh­la­rı şad, me­kân­la­rı cen­net olsun.