NE ŞUCU, NE BUCUYUZ, BİZ MİLLİ GÖRÜŞÇÜYÜZ

Şenocak 19 Mayıs Gazetesine yaptığı açıklamada, küresel emperyalizmin Irak'ı, Libya'yı işgal etmesine karşı çıktıklarını, Suriye halkı birbirine düşürülürken Esad'ı ve Türkiye'yi uyardıklarını, ancak 'Esadcı' diye suçlandıklarını söyledi.

“Suçlular, darbeciler en ağır biçimde cezalandırılsın ama kahraman Türk ordusunu yıpratmayın" dediklerini hatırlatan Şenocak, o zaman da kendilerine “Ergenekoncu” diye saldırıldığını kaydetti.

Yolsuzlukla, hırsızlıkla mutlaka mücadele edilmesini ancak hukukun, pisliklerin üzerinin örtülmesi için kullanılmamasını istediklerinde ise “paralelci” ilan edildiklerini ifade eden Şenocak, “Biz ne şucu, ne bucuyuz. Biz, milli görüşçüyüz. Biz, Saadet Partisiyiz, hep hakkın ve haklının yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Hükümetin, son dönemde kanunlarda keyfi düzenlemeler yaptığını iddia eden Şenocak, şöyle konuştu:

"Buradan haykırıyorum; Bir devlet adaletten ayrılırsa, ülke çapında en büyük çete olur. Bu bağlamda, mevcut iktidarın son zamanlardaki mevzuat düzenlemelerini hukuk devleti bakımından ve adalet yönünden asla ve asla uygun bulmuyorum. Bir vatansever olarak söylüyorum bunu. Çünkü bu düzenlemelere adalet değil, bütünüyle kin, nefret ve keyfilik hakimdir."